Opdateringer til Dynamics 365 Operations and Finance

Opdateringer til Dynamics 365 Operations and Finance

Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations version 10.0, vil blive frigivet april 2019. Læs mere om retningslinier og planer for opdateringer herunder.

Hvilke versioner opdateres?

Microsofts service for versionerne 7.0, 7.1, 7.2, og 8.0 vil senest stoppe den d. 31.03 2019. Se dog undtagelsen for version 7.3 længere nede i teksten.

Mindre opdateringer hver måned

Fra ovenstående dato vil Microsoft indlæse mindre månedlige opdateringer indeholdende platform, applikation, finansiel rapportering, og OS.

Større opdateringer 2 gange årligt

I april og oktober måned vil opdateringerne være større og indeholde flere features. Den enkelte virksomhed vil som hovedregel aktivt skulle slå de nye større features til, inden de får effekt.

Undtagelser

De virksomheder, som anvender version 7.3, og senest i januar 2019 har indsendt en ansøgning om at få overgangen til Dynamics 365 udsat, vil med godkendelsen kunne udskyde opdateringen indtil april 2020. Fremadrettet vil opdateringer, som er annonceret af Microsoft, kunne udsættes i op til 3 måneder.

Hvorfor ikke version 9?

En del spørger til hvor version 9 er blevet af. Man går direkte fra 8 til 10 i versioneringen – jf. link til oversigt herunder. Dette hop er helt tilsvarende det der er sket med Windows, hvortil der heller ikke findes en version 9.

Sådan kan du forberede dig på de nye versioner

Som kunde har du mulighed for at tilmelde dig et “Early Adopter Program” og få adgang til en tidlig testversion. Du kan vælge, at opdatere et sandkasse-miljø med den nye version, så test og gennemgang kan foretages tidligt i processen.

Fra Microsoft vil du modtage et forslag til tidspunkt for opdatering, men du får mulighed for at vende tilbage med eget forslag til hvornår det skal foregå. Du bør kalkulere med en nedetid, som ifølge Microsoft varer op til 180 minutter. Microsolutions erfaringer er, at opdateringerne hidtil har varet netop 180 minutter. Microsoft har meldt ud, at man planlægger, at nedbringe tiden for opdateringer væsentligt. Der er desuden mulighed for tilbagerulning, hvis der skulle vise sig at være problemer.

Kontakt

Anvender du en on-premise installation, er du ikke bundet af, at skulle opdatere på et givet tidspunkt. Dog vil Microsofts support af versionen følge den ordinære politik. Microsolutions er gerne behjælpelig med rådgivning, vejledning og styring af opdateringer. Kontakt os på +45 7560 2480 eller e-mail: kontakt@microsolutions.dk.

Share this post