Bogføringsloven – Er din virksomhed forberedt på de nye krav?

Bogføringsloven – Er din virksomhed forberedt på de nye krav?

Inden for de næste seks måneder træder den nye bogføringslov i kraft. – Er din virksomhed klar til de digitale krav, den medfører?

 

Efter flere udsættelser er det nu bekræftet, at den nye bogføringslov vil træde i kraft den 1. juli i år. Lovændringen lægger vægt på digitalisering og kravene til dit ERP-system.

Formålet med den nye bogføringslov er at gøre virksomhedsdrift og indberetninger til det offentlige mere effektiv. Efter den 1. juli 2024 skal bogføring for visse virksomheder digitaliseres, hvilket kan betyde farvel til bilag på papir.

Virksomheder står over for kravet om at digitalisere transaktioner og opbevare dem i et system, der er godkendt af Erhvervsstyrelsen. Hvis jeres system ikke er på listen over godkendte systemer, pålægges virksomheden ansvaret for at overholde loven.

I første omgang påvirker loven virksomheder, der aflægger regnskab efter årsregnskabsloven. Gældende fra første regnskabsår der starter 1.7.2024 eller senere. Personligt ejede virksomheder og foreninger vil følge efter.

Erhvervsstyrelsen understreger, at den nye lov sigter mod at gøre virksomhedsdrift lettere og automatisere flere delprocesser relateret til bogføring og indberetninger til det offentlige.

 

Godkendte bogføringssystemer 

For at opfylde lovens krav skal det anvendte system være registreret hos Erhvervsstyrelsen.

Microsoft Dynamics 365 Finance er blandt de godkendte. Dynamics AX er ikke på Erhvervsstyrelsens liste. Registreringsarbejdet er dog stadig i gang, og kravene til ikke-registrerede systemer forventes at blive offentliggjort i starten af 2024.

Virksomheder har ansvaret for at sikre, at deres system overholder lovens krav, hvis de ikke bruger et godkendt system.

Microsolutions står klar til at hjælpe med digital bogføring

Digitalisering af bilag er afgørende for at opfylde lovens krav. Hos Microsolutions kan vi bistå, uanset om I allerede er i gang eller skal starte helt fra bunden.

Du er altid velkommen til at kontakte os.

Share this post