Microsoft
Power Platform

Hvad er Microsoft Power Platform?

Power Platformen fra Microsoft består af elementer og teknologier, der gør det enkelt at transformere data, bygge individuelle løsninger og applikationer og analysere/præsentere data. Power Platformen kan arbejde tæt sammen med virksomhedens øvrige løsninger, herunder Dynamics 365 Finance and Operations. Løsningerne i Power Platformen kan bidrage til at skabe betydelig værdi for virksomheden. 

Power Platformen

– Interagerer med virksomhedens systemer

Microsoft Power Portal
Power Platformen består af Power BI, Power Apps, Power Automate og Power Virtual Agents. Ved hjælp af Power Platformens elementer kan funktionalitet og udbytte af virksomhedens applikationer og databaser udvides og anvendes optimalt.

Intuitive systemer

Med Power Platformen følger intuitive værktøjer, som gør det enkelt at udvikle, tilpasse og udvide apps, forretningslogik og forretningsgange, så de altid svarer til forretningens behov. Det er muligt at forbinde Power platformen til mange forskellige andre løsninger og de data der findes i disse, herunder Dynamics 365 og Azure for at opnå synergier, som ellers ikke har været muligt.

Gør din forretning mere konkurrencedygtig og bliv rustet til fremtiden ved at standardisere, automatisere og optimere forretningen med Power Apps og Power Automate og udnyt forretningsviden og -data via Power BI og Power Virtuel Agents.

Elementerne i Power Platformen

Microsoft Power Platform består af elementer til at styre og udvikle forretningen. Disse kan designes af brugeren, da interfacet målretter sig mod slutbrugere og ikke udviklere. Power Platform består af:

  • Power BI til analysering og understøttelse forretningsbeslutninger.
  • Power Apps til appudvikling, der understøtter forretningen. 
  • Power Automate til automatisering af forretningsprocesser. 
  • Power Virtual Agents til at bygge intelligente chatrobotter til kunder og medarbejdere.
Power BI til Dynamics 365
Power Platformen i brug. Mobiltelefonen viser Power Automate, Den store skærm viser Power BI og tablet'en viser Power Apps.

Power BI

Et eksempel på et Power BI dashboard. Her ses også, at Power BI kan bruges på forskellige enheder.

Microsofts løsning indenfor business intelligence (Power BI) er nem og sikker at bruge. På kort tid, kan data indsamles, bearbejdes og præsenteres, så de understøtter den nødvendige information, når forretningsbeslutninger skal træffes. Desuden kan data deles med relevante parter, så data understøtter hele forretningen.

Brugervenlighed og Power BI

Power BI er et brugervenligt værktøj, der kan forbindes med mange platforme herunder Teams, Excel og Dynamics 365, men også platforme fra andre leverandører end Microsoft. Data kan således indsamles og deles fra mange kilder. Brugeren kan bygge egne modeller, grafer, analyser, kigge på forretningsområder, dykke ned i detaljer, lave brugertilpassede rapporter, der passer til ethvert formål. Desuden kan brugeren lave det interaktivt f.eks. med knapper og Q&A’s (spørgsmål og svar) og kan printe og eksportere rapporterne til forskellige formater.

AI og Power BI

Power BI bruger også AI (Artificial intelligence) til at hjælpe med at strukturere data, som ellers er ustrukturede. Dvs. data kan komme fra mange forskellige kilder: Struktureret, ustruktureret, tekst, billeder osv.

Sikkerhed og Power BI

Når man behandler data, er sikkerhed et vigtigt element.  Der er i Power BI gode muligheder for at administrere rettigheder og monitorere, hvem der deler, sletter og skaber indhold. Således bliver data kun delt med det ønskede publikum og blokeret for uvedkommende, og det er derfor trygt at bruge Power BI.

Således kan man gøre forretningen konkurrencedygtig via Power BI.

Dynamics 365 - overblik over hele forretningen
Et eksempel på Power BI i brug.

Power Apps

Power Apps kan bruges til at lave professionelle og intuitive apps til smartphones, tablets osv. De er især gode til at fange og dele data på farten med simple logikker og på steder, hvor man ellers ikke har god adgang til computeren og ERP.

Design Power Apps, så de understøtter og effektivisere firmaets processer og behov. Skab bedre resultater ved at give medarbejderne gode muligheder for dataindsamling og vidensdeling på farten, i forretningen, på lageret, i produktionen, i kvalitetsafdelingen og meget mere.

Power Apps er lette at lave for personer uden erfaring med udvikling og for udviklere med gode muligheder for at bygge mere avancerede apps fra bunden eller via standard skabeloner. Der er mange spændende støtteværktøjer, herunder AI (artificial intelligence), hvor man kan træne den til at genkende f.eks. billeder. Endvidere, kan man forbinde til mange forskellige platforme og datakilder for at skabe integration til f.eks. Dynamics 365 og andre systemer i virksomheden.  

Til venstre ses Interfacet til at bygge din Power App. Til højre, på mobiltelefonen er Power App'en. Denne app er et eksempel med Mixed reality. App'en viser en gaffeltruck på et lager i 3D og virkelig størrelse.
Et eksempel på Power Apps i brug. Medarbejderen bruger ERP-data (f.eks. Dynamics 365) til at forbedre anlægets kvalitet. Før var der dårlig adgang til Dynamics 365. Medarbejderen måtte derfor notere sagen i hånden og gå over til computeren for at oprette en kvalitetsag. Det var tidskrævende og gav risiko for fejl. Nu med Power Apps, kan medarbejderen hurtigt og nemt oprette en kvalitetssag ved anlægget. Der medfølger en vejledning om, hvordan man gør, så medarbejderen har den nødvendig hjælp, lige ved hånden.

Power Automate

Working with Dynamics 365
Automatiser medarbejderens proces med Power Automate. Her bruges mobiltelefonen, computeren og papir i medarbejderens arbejde. Hvordan kan denne proces automatiseres?

Et værktøj til at effektivisere gentagne opgaver og processer , således at når noget sker et sted i virksomheden kan det igangsætte nogle handlinger. Skab automatiserede processer mellem systemer, apps og services som normalt ikke taler sammen. Identificer flaskehalse og procesoptimeringer via automation advisor.

Det er let at designe automatiseret processer og identificere procesoptimeringer, da Power Automate er skabt til personer uden udvikler erfaring. Man kan bruge templates, AI og meget mere til at skabe de bedste processer og procesoptimeringer til at understøtte forretningen.

Her ses designinterfacet til Power Automate. Det er let at skabe automatiske processer med de mange værktøjer til rådighed i Power Automate og de brugevenlige procestegninger.

Power Virtual Agents

Power Virtual Agent

Byg chat robotter

Brug Power Virtual agents til at bygge intelligente chat robotter til at besvare kunders og medarbejders spørgsmål. Chat robotterne bygger på naturlige sprog funktioner, hvilket gør, at man ikke behøver at være præcise i sine spørgsmål for at få svar, men istedet kan bruge almindeligt talesprog i dialogen med chatten. Effektiviser hjælpen ved at give medarbejderen adgang til kundens dialog med robotten, så man ikke skal starte forfra i dialogen.

Chat robotterne er lette at bygge for personer uden udviklererfaring og kan skabes  fra skabeloner eller fra bunden med AI, hjemmesider, ERP-data og meget mere. Analyser på robottens brugervenlighed og effektivitet og gør den bedre eller dyk ned i kundesamtaler og lav nye intelligente robotter. Frigiv medarbejdere til at løse komplekse sager, der er for avanceret for robotten og skab en bedre kundeoplevelse med hurtig hjælp fra chatrobotten eller medarbejderen. 

Power Virtual agents effektiviserer standard spørgsmål og svar og giver en god bruger- og kundeoplevelse via intelligente chatrobotter.

Vil du vide mere om Power Platform?

Udfyld formular herunder eller ring til os på +45 75 60 24 80 og 
få en dialog om mulighederne med Power Platformen i din virksomhed.