Sådan anvendes Microsoft Power BI til Dynamics 365

Microsoft Power BI

til Dynamics 365 Finance and Operations 

Med intuitive opstillinger og visninger af data kan hele virksomheden hente værdifuld viden til at træffe de rigtige beslutninger. Med Power BI kan data fra hele Dynamics platformen sammenstilles og kombineres –  også med data fra eksterne systemer.

Power BI visning fra Dynamics 365 Finance and Operations

Få en datadrevet virksomhed

Undgå at træffe beslutninger ud fra gæt eller mavefornemmelse. Med Power BI til Dynamics 365 Finance and Operations kan beslutninger baseres på fakta, konkrete tal og viden. En datadrevet Power BI-løsning gør det enklere og sikrere at træffe beslutninger. Visualiser KPI’ere, og gør det nemt for både ledelsen og medarbejderne at tilgå rapporter og visninger i dashboards på telefon, tablet og laptop. Power BI er en del af Microsofts Power Framework og tæt forbundet med hele Dynamics 365, både ERP-løsningerne og de løsninger, der er en del af Customer Engagement.   

Power BI dashboard og scorecard med udgangspunkt i Dynamics 365 data

Power BI direkte i Dynamics 365

Overbliksbilleder med Power BI i Dynamics 365

I Dynamics 365 findes der standard mange Power BI visninger, der præsenterer og sammenholder data. Det er Microsolutions erfaring, at brugere ofte savner flere data og oplysninger end dem, der følger med standardapplikationen. Det kan man heldigvis rette op på med Power BI og Microsolutions prædefinerede datastrukturer

Når rapporter og visninger er udarbejdet i Power BI, vil de forholdsvist enkelt kunne indgå i skærmbilleder i Dynamics 365. 

Publicering af Power BI visninger

Ud over at indgå i Dynamics 365 kan Power BI visualiseringer også vises i andre sammenhænge og publiceres selvstændigt. Sikkerhedsopsætningen kan afgøre hvad den enkelte bruger skal og må have adgang til, ligesom brugeren ofte har adgang til at dykke ned i relevante data, f.eks. via “drill down”. 

Hvorfor assistance fra Microsolutions?

Microsolutions har færdige datasæt baseret på datastrukturen i Dynamics 365 Finance and Operations (se herunder) og Microsolutions har i forvejen et dybt  kendskab til muligheder i Dynamics 365 Finance and Operations data. Kontakt os for mere information.

Power BI løsninger til Dynamics 365 Finance and Operations

Anvender virksomheden Dynamics 365 Finance and Operations og har et ønske om hurtigt at komme i gang med en professionel løsning, kan man gøre det ved at tage udgangspunkt i Microsolutions færdige dataentiteter til Dynamics 365.

De indeholder validerede data, som er klar til at blive anvendt i visninger. Data bliver lagt i en “Bring Your Own Database” så BI forespørgsler ikke kommer til at belaste driftsdatabasen. Med de færdige dataentiteter og definitionerne vil det ofte blot tage nogle få dage at kunne udarbejde færdige visninger i Power BI. 

Power BI Datawarehouse

Ved etablering af en Power BI løsning til Dynamics 365 Finance and Operations kan det være en fordel at tage udgangspunkt i et separat datasæt som er placeret udenfor Dynamics 365 databasen. Det sikrer at forespørgsler ikke belaster driftsdatabasen. 
Et godt udgangspunkt kan være at anvende Microsolutionsfærdige og validerede dataentiteter/-definitioner. Det er en relativ kort vej til at komme i mål med en stabil og effektiv Power BI løsning.

 

Power BI startpakke fra Microsolutions
til Dynamics 365 Finance and Operations

Nummer 1

Installation af BI-modelDer udvælges indledningsvist et område, som der fokuseres på. Microsolutions publicerer relevante datasæt med anvendelsen af Microsolutions færdige entiter og der opsættes eksportkomponenter.

Nummer 2

Opsætning af brugere og rettigheder


Microsolutions opsætter brugere inkl. en servicebruger og sørger for de nødvendige rettigheder så sikkerheden ikke kompromiteres.

Udarbejdelse af visningerVi udvikler og opsætter i fællesskab de ønskede visninger fra det ønskede dataområde. Vi afslutter med en fælles opfølgning og opsummering.

Eksempel på færdig løsning

Bedre indblik til at træffe de rigtige beslutninger

Kombiner data fra flere systemer

Hurtigt i gang på en valid platform

Power BI i Microsolutions

Microsolutions tilbyder dedikerede konsulenter indenfor Power BI. Med ekspertise inden for Dynamics 365 Finance and Operations og Dynamics AX har vi et dybdegående kendskab til datagrundlaget i disse løsninger. Det betyder, at vi har de bedste forudsætninger for at lave valide Power BI løsninger til netop disse applikationer. Til ERP-løsningen Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations kan vi tilbyde færdige datasæt til Power BI, som sikrer at virksomheden kommer hurtigt i gang.

Visninger på forskellige typer enheder

Udforsk hele Dynamics 365 frameworket

Effektiv og fleksibel ERP-platform

Dynamics 365 understøtter effektivt samarbejdet på tværs af organisationen og kan vokse med virksomhedens behov. Dynamics 365 består af både ERP-applikationer og Customer Engagement applikationer. Dynamics 365 er tæt forbundet med Microsofts Power Platform. Få mere at vide om de enkelte elementer og mulighederne ved at klikke videre fra figuren. 

 

Klik i illustration og læs mere om Dynamics 365.

Kontakt 

Vil du høre mere om Microsoft Power BI og Microsolutions datasæt til Dynamics 365, så kontakt os for en uforpligtende dialog. Ring til os på telefon +45 75 60 24 80 eller udfyld formularen herunder.