Ændringer til momslovgivningen i Polen

Ændringer til momslovgivningen i Polen

Polen moms Dynamics

Ændringer til momslovgivningen i Polen

Opdateret 29. maj 2020

Udsættelse af fristen for anvendelse af JPK_VAT 

Det polske finansministerium har netop meddelt, at fristen for at tage JPD_VAT i anvendelse,  dvs. ændringerne til momslovgivningen, er udskudt til den 1. oktober 2020.

Dette sker af hensyn til de udfordringer mange virksomheder har i kølvandet på udbruddet af COVID-19, hvor implementeringen af JPK_VAT (JPK_VDEK) har vist sig at være vanskelig. 

Også danske virksomheder, der opererer i Polen,  er udfordret med at nå at få systemer ændret indenfor tidsfristen. Denne udsættelse vil give virksomhederne mulighed for at komme i mål til tiden.

Kontakt Microsolutions, hvis du har behov for yderligere information om opsætningen for polske selskaber i Dynamics 365 Finance and Operations, Dynamics AX eller XAL.

Se også vores oprindelige nyhedsopslag herunder.

4. marts 2020

Virksomheder med datterselskaber i Polen skal være opmærksom på, at der er ændringer til momsreglerne i Polen.

For såkaldte store virksomheder træder reglerne i kraft allerede fra 1. april, mens de først træder i kraft pr. 1. juni 2020 for de resterende virksomheder. Ændringerne er til den nye JPK-momsstruktur tidligere kendt som JPK_VDEK. Den har været udsat flere gange, men det er fastlagt, at den træder i kraft med virkning fra ovennævnte datoer.

Reglerne har betydning for den kvartalsvise eller månedlige afvikling/nulstilling af konti samt momsafregningen.

Ændringerne betyder, at indberetningen går fra at være informativ til at blive erklærende, og det er derfor væsentligt, at have styr på ERP systemet.

Reglerne vil som udgangspunkt kræve opdatering eller tilretning i ERP-systemet.

Hvis du vil vide mere om hvad, der skal til for at understøtte momsændringerne i ERP-løsningerne  Dynamics AX og Dynamics 365 eller evt. XAL, så tag kontakt til Microsolutions.

Kontakt

Kontakt os, hvis du vil have mere information om, hvad der kræves i Dynamics 365 Finance and Operations, Dynamics AX eller XAL. Ring på telefon: +45 75 60 24 80 eller udfyld formularen herunder.

Share this post