Power BI til Dynamics 365

  Power BI til Dynamics 365 FO


  Funktioner

  • Hurtigt i gang med BI.
  • Passer til standard Dynamics 365 for Finance and Operations.
  • Færdige datadefinitioner til din Dynamics 365 FO.
  • Færdige rapporter/visninger.
  • Belaster ikke Dynamics 365 og performance.
  • Grundig manual til anvendelse medfølger.
  • Microsolutions Power BI kan afvikles med et minimum af licenser.
  • Kan med fordel anvendes sammen med Power BI Pro / Power BI Service eller Excel.

  Power BI til Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations
  Overblik over opbygning af Power BI setup. Data fra Dynamics 365  for Finance and Operations overføres via datadefinitionerne til en SQL Database. Herfra forespørges på data fra de enkelte rapporter og visninger i Power BI.

  Med dette datawarehouse til Dynamics 365 for Finance and Operations er du hurtigt i gang med Business Intelligence baseret på Power BI. Der følger færdige datadefinitioner og rapporter med. Kom hurtigt i gang med en minimal indsats – og få adgang til at anvende dine egne data til oversigter, der kan danne grundlag for vigtige beslutninger i din virksomhed. 

  Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations følger der standard både rapporter og visninger i Power BI. Microsolutions tilbyder en udvidelse af de visninger der findes standard, og indholder nogle af de mest efterspurgte udvidelser til standardfunktionaliteten. Det er datasæt som er verificeret og som giver mulighed for at behandle data i separat database / datawarehouse. Med Microsolutions løsning følger færdige rapporter og visninger med.

  Datawarehouse

  Et datawarehouse er en samling af data. I dette tilfælde stammer alle data fra Dynamics 365 FO, men de kan, hvis det ønskes, kombineres med data fra andre kilder. Datawarehouset ligger i en separat database. Dynamics 365 FO / ERP-systemet bliver dermed ikke belastet af BI-løsningen. Hver gang en rapport opdateres er det således kun data basen i datawarehouset der skal forespørges i frem for driftsdatabasen.

  Verificerede data i separat database

  Data i datawarehouset/datadefinitionerne er ikke kopieret “råt” fra Dynamics 365 FO, men er data som Microsolutions har verificeret, renset og behandlet inden de bliver lagt til anvendelse i datawarehouset. Det gør det lettere for dig hvis du ønsker at lave dine egne valide rapporter uden tvivl om hvad sandheden bag tallene er.

  Licensiering af Power BI til Dynamics 365

  Microsolutions datamodeller kan anskaffes på et abonnement og sikrer, at du hurtigt kommer i gang og får udbytte af Power BI. Der medfølger både datamodeller og færdig views.

  Datamodellerne placeres i Azure SQL hvorfra de modelleres og views etableres. Såfremt man ønsker selv at modellere videre på Microsolutions løsning, eller man ønsker at dele visninger, skal man ud over Azure SQL anvende Power BI Pro. Power BI Pro kan anskaffes for et mindre månedligt beløb sammen med Azure SQL. Power BI Pro indeholder samme funktionalitet, som også findes i det, der benævnes Power BI Service, men Power BI Pro er specielt målrettet Dynamics 365 brugere.

  Med Power BI Pro og Azure SQL får man adgang til selv at udvikle og udbygge visninger og udnytte datamodellerne fra Microsolutions fuldt ud. Power BI Pro giver adgang til at publicere rapporter og views i skyen – bl.a. til SharePoint – og man får mulighed for at kombinere data på tværs af datakilder. Ønskes data fra Dynamics 365 eksempelvis sammenholdt med data fra leverandører, en CRM-løsning eller andre systemer, kan Power BI være et ideelt værktøj til det.

  Data tilgås gennem flere værktøjer

  Tallene fra Microsolutions datawarehouse kan trækkes ud og vises/analyseres i flere værktøjer, herunder både Excel og Power BI og kan publiceres i skyen og via forskellige medier – eksempelvis SharePoint.

  Disse data får du adgang til

  Der er i udviklingen af værktøjet taget højde for hvilke data, visninger og rapporter, som de fleste virksomheder efterspørger. Det er derfor datasæt på de mest anvendte områder, der standard følger med. Har du specielle behov og evt. andre datakilder, kan du vælge at få yderligere data inkluderet. Der udvikles kontinuerligt på løsningen. Spørg gerne om status.

  I skrivende stund fås færdige datadefinitioner til følgende områder:

  • Salg/kunder
  • Produktion
  • Finans
  • Lager

  Til hvert datasæt følger et antal rapporter, som frit kan anvendes og således sikre at man med det samme får værdi af løsningen. Eksempler på rapporter er:

  • Balance
  • Finansposteringer
  • Omsætningsopfølgning
  • Salg pr. område
  • Produktionsopfølgning m.m.

  Du kan selv med manualen i hånden udvikle flere rapporter, eller du kan vælge at bestille dem hos os.

  Sådan kommer du i gang

  Ved køb af BI modellen vil vi typisk afsætte minimum én dag, hvor vi kommer og hjælper din organisation i gang med brugen af værktøjerne. Afhængig af dine ambitioner kan vi tilføje yderligere tilpasninger eller med anvendelsen af den grundige manual, der medfølger, kan din organisation selv kaste sig ud i projektet.

  Løsningen kan udvides til at omfatte flere data, både fra andre din Dynamics 365 for Finance and Operations og fra andre datakilder.


  Power BI til Dynamics 365 for Finance and Operations - datawarehouse - Screenshots -
  Screenshots fra et par rapporter i Power BI til Dynamics 365 for Finance and Operations.

  Kontakt

  Vil du vide mere om vores løsning, så tag fat i Microsolutions. Vi vil gerne høre om dine behov og give dig et bud på, hvordan løsningen til Power BI kan hjælpe dig videre.

  Udfyld formular herunder eller kontakt os på telefon +45 75602480.