Flotte udskrifter – nemt og enkelt

Add-on til Dynamics 365 Finance and Operations og Dynamics AX 

Lasernet til Dynamics 365 og Dynamics AX

Lasernet er et værktøj, som kan anvendes i forbindelse med design og administration af formularer og udskrifter fra Dynamics 365 Finance and Operations og Dynamics AX

Få adgang til unikke designmuligheder til bl.a. faktura, ordrebekræftelse, kontoudtog og øvrige forretningsdokumenter og formularer. Lasernet tilbyder værktøjer du selv kan anvende. Langt de fleste kunder vil kunne spare både tid og penge og desuden få mere fleksibilitet med Lasernet.  

Få nem adgang til design af formularer og udskrifter

Med Lasernet kan du selv designe og opsætte dine formularer og udskrifter, eller du kan bede os gøre det.

Hvorfor designe udskrifter med Lasernet?

Billigere og mere fleksibelt

Der skal bruges udviklingstimer for at udvikle og tilrette formularer og rapporter i standard Dynamics 365 Finance and Operations og Dynamics AX (tilsvarende mange andre ERP-systemer).  De skal nemlig udvikles i SQL Server Reporting Services værktøjet (SSRS). 

Med Lasernet kan superbrugere selv lære at ændre design på alle udskrifter eller Microsolutions kan også stå for det. Selvom det gøres af Microsolutions, er det vores erfaring, at det oftest bliver billigere at anvende Lasernet allerede til implementering.

Ingen nedetid

For at flytte standard Dynamics 365 eller Dynamis AX formularer (SSRS-rapporter)  fra ét miljø til et andet kræves der deployment af ændringerne mens miljøet er nede. Med Lasernet bliver det mere fleksibelt, da layoutændringer/filer kan flyttes via eksport/import, og man er således ikke tvunget til at have nedetid, når der skal rettes en smule i et layout.

Arkiv

Lasernet har sit eget arkiv. Det findes på Azure Blob Storage. Her vises både destination, pdf-fil m.m. Arkivet er tilgængeligt fra din Dynamics-løsning.

Afsendelse af formularer som e-mails

For hver rapport, kan der opsættes regler for hvornår en given formular skal sendes på enten e-mail, udskrives på printer eller sendes som EDI. Nødvendige data hentes i Dynamics. F.eks. mailadresser kan hentes ud fra roller, som er opsat på kundens kontaktpersoner. 

EDI

Lasernet understøtter mange facetter omkring modtagelse og afsendelse samt konvertering af dokumenter, herunder også EDI, OIOUBL, XML m.fl. Via Lasernet kan vi koble op imod de fleste VANS og udveksle EDI dokumenter. Der er med andre ord ikke behov for ekstra EDI moduler, alt kan styres via Lasernet.

Microsolutions har desuden udviklet EDI formater til de mest almindelige dokument-typer (ordre, tilbud, følgeseddel, faktura og indkøbsordre). 

Andre features

Du kan nemt tilføje QR-koder, stregkoder eller andre elementer til dine layouts. Det er også muligt at anvende “Print knapper”, som kan spare nogle klik hver gang en formular/rapport skal udskrives.

Sådan fungerer Lasernet

Opbygning af Lasernet

Når der udskrives en formular eller rapport fra Microsoft Dynamics 365 eller Dynamics AX genereres der en XML-fil med data. Lasernet henter automatisk filen og den påføres det rigtige layout for derefter at sende formularen til den relevante kunde/leverandør via valgte outputenhed/format. Det kan være som print, e-mail, pdf eller via EDI. E-mail adresser kan hentes automatisk i Dynamics, f.eks. fra kontaktkartoteket ud fra roller. Det er væsentligt, at det er de rigtige oplysninger, der genereres med formularen eller rapporten fra Dynamics, men derfra kan Lasernet tage fuldstændigt over og sende via den foretrukne vej. 

Lasernet kombinerer data

Lasernet tilbyder avancerede muligheder for at kombinere data fra Dynamics med andre datakilder, oprette og distribuere EDI filer, avanceret scripting og meget mere.

Uafhængig af ERP-løsning

Lasernet er ERP uafhængig. Det betyder, at hvis man en gang i fremtiden overvejer at skifte til et helt andet ERP system, kan man sagtens bibeholde Lasernet løsningen. Der vil givetvis være forskelle i det datagrundlag, der findes i andre ERP systemer, men de grundlæggende funktioner og dit layout kan bevares i Lasernet løsningen.

Lasernet arkitektur

Lasernet består af to dele. Dels et modul i Dynamics, hvor du kan definere hvilke data, der skal indgå i dine rapporter, samt hvordan rapporterne skal distribueres. Og dels en server, hvor du designer selve rapporterne. Brugerne af Dynamics vil ikke skulle lære noget nyt, for dem er Lasernet blot en form for printer.

Tag selv føringen på Lasernet

Virksomhedens interne IT afdeling kan relativt enkelt klædes på til selv at administrere Lasernet-løsningen, og derved selv foretage tilretninger uden brug af eksterne konsulenter. Microsolutions underviser gerne din virksomhed, eller hvis det ønskes, kan vi tage – hele eller dele af – opgaven med opsætning og layouts.

Ekspertviden om Lasernet

Stor erfaring med Lasernet i Microsolutions

I Microsolutions har vi mangeårig erfaring med Lasernet og opsætningen af Lasernet inkl. teknologien. Viden er fordelt på et antal dedikerede Lasernet-konsulenter. Ekspertviden i Lasernet sammenholdt med vores dybe viden om arkitekturen i Dynamics 365 FO og Dynamics AX er et godt udgangspunkt for at levere de bedste løsninger. 

Sådan kommer du i gang med Lasernet 

I Microsolutions vil vi sammen med din virksomhed lave en gennemgang af alle ønsker til rapporter og formularer for at undersøge, om der er behov for tilretninger i Dynamics i forhold til standarden. Vi vil desuden gennemgå mulighederne i Lasernet med jer. Det er en god ide at have arbejdet med hvordan jeres formularer og rapporter skal se ud, og hvordan de skal distribueres. 

Vi kan enten undervise jeres virksomhed i, hvordan I selv kan lave det meste, eller udvalgte dele af et setup. Hvis I ønsker det, vil vi også gerne tage det fulde ansvar og lave både implementering og opsætning af layouts.

Kontakter du os, vil vi gerne give et bud på, hvordan du bedst kommer i gang, og hvad prisniveauet er.

 

 

Kontakt

Vil du vide mere om Lasernet, så tag kontakt til os. Vi står til rådighed for en uforpligtende dialog og prisoverslag. Kontakt os på telefon: +45 75 60 24 80 eller udfyld formularen herunder.