Opdatering af licenser og priser til Microsoft Dynamics AX 2012 R3

Microsoft har annonceret ændringer i priser og licenser i forbindelse med lanceringen af Microsoft Dynamics AX 2012 R3.

Ændringerne gennemføres dels på baggrund af feedback fra partnere og kunder, og dels fordi Dynamics AX 2012 R3 indeholder markant mere funktionalitet end tidligere versioner.

Den kendte Server + CAL licensmodel forbliver, som vi kender den; med Microsoft Dynamics AX er der ikke mange og komplicerede moduler at holde styr på, tælle og licensere – kun Server licenser og CAL’s til brugere eller enheder.

Microsoft fortsætter med at tilbyde fire forskellige CAL’s til enheder eller brugere. Modellen gør det nemt for virksomheder at vælge den rigtige funktionalitet.

Ændringerne er i korte træk:

  • Enterprise CAL’s giver fortsat fuld adgang til al funktionalitet, men prisen reduceres en smule.
  • Functional CAL’s kommer til at indeholde væsentlig mere funktionalitet, f.eks. marketing manager, environmental manager og quality control manager. Desuden tilføjes meget af den nye lager- og transportfunktionalitet. Prisen på Functional CAL’s stiger derfor lidt.
  • Task CAL’s kommer også til at give flere muligheder, men prisen forbliver, som den er nu.
  • Self-Serve CAL’s forbliver uændret.

Serverlicensen indeholder markant flere muligheder til retail, master data management, warehouse management, transportation management og forbedret Microsoft Dynamics Lifecycle Services, hvorfor prisen kommer til at stige.

Alt i alt beholdes den kendte og fleksible Server-CAL licensmodel til Dynamics AX, men priserne på de forskellige CAL’s justeres pga. ændringer i indholdet.

Del eller send siden
Microsoft Gold ERP Partner

Microsolutions er Microsoft Partner med Gold ERP kompetence, som kun tildeles topniveauet af Microsoft partnere.

Læs mere her

Nyhedsarkiv

Nyhedsarkiv 2012
Nyhedsarkiv 2011
Nyhedsarkiv 2010
Nyhedsarkiv 2009