SEV opgraderer til Microsoft Dynamics AX 2012 med Microsolutions

Den primære energileverandør på Færøerne har valgt Microsolutions som partner på opgradering til Microsoft Dynamics AX 2012

SEV er den primære energileverandør på Færøerne. Med bopæl midt i Atlanten lever færingerne i sameksistens med naturen. Som den største leverandør af energi har SEV stået over for udfordringen med bæredygtig energi, og ved at kombinere vandkraft og vindkraft har man opnået at gøre 35% af færøske energiforsyning bæredygtig.

SEV har gennem en årrække anvendt Microsoft Dynamics AX som deres ERP platform. ERP løsningen er løbende blevet opgraderet, senest til AX2009, og er senest suppleret med en ZAP Business Intelligence installation.

I 2012 besluttede SEV, at det var tid til at opgradere til den nye version af Microsoft Dynamics AX.

SEV kontaktede Microsolutions, og i efteråret 2012 blev man enige om, at der skulle gennemføres en række workshops for at definere rammerne for implementering af Microsoft Dynamics AX 2012 hos SEV. I forbindelse med disse workshops blev der opbygget et testmiljø på Microsoft Dynamics AX 2012 dedikeret til SEV.

I maj 2013 gennemførte SEV og Microsolutions en scopeanalyse for at konkretisere, hvilke aktiviteter der skulle gennemføres for at kunne sætte Microsoft Dynamics AX 2012 i drift.

I forbindelse med scopeanalysen havde Microsolutions besøg af Dávur Neshamar og Odd Færø, hvor følgende punkter blev gennemgået:

 • Miljøer
 • Konvertering
 • Integrationer
 • Emner til workshops
 • Projekttilgang
 • Tilretninger
 • Datakvalitet
 • Tids og leveranceplan
 • Afklaring af workshop behov,
  flows og grunddata opsætning

Den forudgående dialog, den løbende support og den gennemførte scopeanalyse har givet Microsolutions et godt indblik i SEV’s forretningsmodel og procedurer, og dermed givet muligheden for at definere indhold og omfang af en Microsoft Dynamics AX 2012 implementering.

Den færdige løsning kommer til at indeholde de fagområder, som er vist i figuren.

SEV’s opgraderede løsning forventes at gå i drift i løbet af efteråret 2013.

Del eller send siden
Microsoft Gold ERP Partner

Microsolutions er Microsoft Partner med Gold ERP kompetence, som kun tildeles topniveauet af Microsoft partnere.

Læs mere her

Nyhedsarkiv

Nyhedsarkiv 2012
Nyhedsarkiv 2011
Nyhedsarkiv 2010
Nyhedsarkiv 2009